Skype
Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

De meeste therapeuten die hypnotherapie aanbieden hebben een langdurige opleiding psychotherapie achter de rug. Wanneer psychotherapie wordt toegepast in trance spreken we van hypnotherapie. Een betere optie zou zijn geweest: "gesprekstherapie met gesloten ogen."

Natuurlijk werkt deze vorm van psychotherapie maar volgens ons, directe hypnotherapeuten, kan dit veel effectiever en met minder belasting voor de cliënt. Lees hieronder wat wij onder hypnotherapie verstaan en ontdek onze werkwijze waarmee we reeds duizenden mensen geholpen hebben met klachten van fysieke, mentale en psychosomatische aard.

Directe hypnose - een bewezen effectieve formule!

Bij veel hypnotherapeuten kan de bovenstaande tekst op weinig sympathie rekenen. Logisch natuurlijk want directe hypnose vormt een regelrechte bedreiging op de door hun aangeboden werkwijze. Steeds meer mensen kiezen voor een korte maar effectieve therapieduur en hebben geen zin meer in langdurige gesprekstherapieën.

De principes van directe hypnose zijn gestoeld op een geheel ander zienswijze. De toegepaste hypnosetechnieken komen mede voort uit de showhypnose, iets waarvoor wij ons beslist niet schamen! Als het mogelijk is om iemand een citroen te laten eten terwijl hij een sinaasappel proeft of zijn of haar eigen naam te laten vergeten, is het ook mogelijk om iemand van een angst af te helpen toch? Nu beweren we hier niet dat hypnotherapie gelijk staat aan show- of toneelhypnose maar de gebruikte technieken maken deze vorm van hypnose wel bijzonder krachtig!

Op veel websites van hypnotherapeuten kun je lezen wat volgens hun hypnotherapie inhoud. Mocht je al wat rondgesnuffeld hebben dan zul je ontdekken dat de teksten bij veel websites exact gelijk zijn. Dit kopieergedrag is niet alleen een tekortkoming aan originaliteit en creativiteit, het heeft ook te maken met onwetendheid. Sommige conventionele hypnotherapeuten weten eigenlijk zelf niet eens wat hypnose nu precies is. Ze associëren hypnose met een staat van ontspanning waarbij de aandacht van de cliënt naar binnen gekeerd is. Hoewel dit voor een deel natuurlijk ook zo is, hebben directe hypnotherapeuten een geheel ander opvatting van dit krachtige fenomeen.

Op de pagina "Directe hypnose?" lees je onze opvattingen van dit bijzondere fenomeen. Hypnotherapie is volgens directe hypnotherapeuten het toepassen van hypnose waarbij de diepte van de hypnose van wezenlijk belang is. Alleen bij diepe hypnose (somnambulisme) is directe communicatie met het onderbewustzijn mogelijk. In dit opzicht zouden we ons onderbewustzijn, dat deel van ons waar onze automatische processen zijn opgeslagen, het beste kunnen vergelijken met de software op een computer. Directe hypnose verschaft ons toegang tot deze software zodat we ingesleten gewoonten, valse- en misovertuigingen kunnen elimineren. Er vindt als het ware een reset plaats waarbij we de instellingen weer in de gewenste staat kunnen terugbrengen.

Wellicht klinkt het bovenstaande wat eng. Maak je echter niet ongerust; je zult alles wat gezegd wordt meekrijgen. Er is dan ook geen sprake van controleverlies. Laat de hypnotherapeut de regisseur zijn, dan mag je zelf de eindregie in handen houden.

Ben jij klaar om een levens veranderende behandeling te ondergaan of heeft conventionele hypnotherapie (lees psychotherapie in trance) je niet gebracht wat je er van verwacht had, maak dan eens een afspraak met een van onze gepassioneerde professionals in directe hypnose. Op de pagina "locaties" vind je beslist een praktijk in jouw eigen regio.