Skype

De virtuele maagband een succes bij overgewicht..

Virtuele maagbandEen uniek concept voor extreem overgewicht

Bijna een jaar lang werd er door het HypnoseCentrum Nederland gewerkt aan het reeds bestaande concept van de virtuele maagband. Het gevolg is dat na uitvoerige tests en onderzoek het gehele concept opnieuw ontwikkeld is. De doorontwikkeling van de virtuele maagband resulteert in een hoger slagingspercentage bij mensen met extreem overgewicht.Voor wie is de virtuele maagband geschikt?

De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen! Geen enkele methode is toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eetgewoonten zijn bij iedereen anders. Lees deze pagina eens aandachtig door en trek zelf je conclusies. Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling door de therapeut. Deze zal meerdere factoren afwegen en op deze wijze bepalen of een virtuele maagband mogelijk geschikt voor jou is. In dit kader raden wij iedereen aan om eerst het gratis spreekuur te bezoeken zodat je meer duidelijkheid hebt voordat je hiermee aan de slag gaat. Bedenk: er zijn meerdere alternatieven met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht. Laat je vooraf dus goed informeren!Een virtuele maagband, wat is dat?

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten. Het voorkomt echter niet dat je vaker gaat eten en zo toch teveel calorieën binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen of tussendoortjes eten of mensen die veel suikerhoudende frisdrank tot zich nemen, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing kan bieden. Voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen.De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband indien jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn geen risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezigzijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een traject. Het gehele traject bestaat uit 4 behandelingen waarbij je tussendoor opdrachten uitvoert die in het werkboekje omschreven zijn. Hoewel persoonlijke omstandigheden wijzigingen kunnen inhouden, bestaat het traject uit volgende stappen:

Op de eerste afspraak vindt er een uitvoerig intake gesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten maar ook wat we van jou verwachten. Het werkboekje wordt doorgenomen en in samenspraak met de therapeut worden doelen gesteld voor het tweede bezoek. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats met als doel je te laten wennen aan het fenomeen hypnose. Daarnaast is dit een voorbereiding op wat komen gaat.

Op de tweede afspraak wordt besproken welke opdrachten vervuld zijn en worden nieuwe opdrachten geformuleerd. In de tweede behandeling wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn. Het advies is om tussen de eerste en tweede behandeling een periode van minimaal 2 weken in acht te nemen.

De derde afspraak vindt 4 weken plaats nadat de tweede sessie heeft plaatsgevonden. Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dan toe doorgenomen, worden opnieuw opdrachten geformuleerd en vindt in een sessie het bijstellen van de virtuele maagband plaats.

In de vierde sessie wordt vooral ingegaan op de reden waarom iemand overgewicht had. Deze bronaanpak zorgt ervoor dat er geen compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verzegelen vindt er uitleg plaats van de thuissessie die na de laatste behandeling gebruikt dient te worden. Ook na de laatste behandeling is de therapeut tot redelijke termijn beschikbaar voor het geven van persoonlijke adviezen.

Landelijk wordt de virtuele maagband aangeboden door verschillende partijen. Daarbij wordt met methoden als "Sheila Granger" en andere vormen geadverteerd. Wij maken je er op attent dat deze methoden en handelswijzen weliswaar enigszins overeenkomen met de methode die het HypnoseCentrum Nederland hanteert echter sterk afwijken van onze unieke werkwijze. Mocht je dus geen succes hebben gehad met jouw virtuele maagband, maak dan eens een gratis afspraak met één van onze professionals om samen te kijken hoe we ook jou kunnen helpen. Lees ook: Hoe chirurg Simon Nienhuijs denk over de Virtuele Maagband.


Actueel - maagband in groepssessie

Vaak krijgen wij de vraag of de virtuele maagband ook in groepsverband wordt gegeven. Hoewel hypnose in groepsverband zeker van nut kan zijn, werkt dit niet bij de virtuele maagband. Verschillende partijen bieden dit helaas toch aan hoewel bekend is dat er van enige verandering in het huidige gewicht geen sprake zal zijn. Het HypnoseCentrum Nederland distantieërt zich nadrukkelijk van dergelijke initiatieven die slechts het genereren van omzet tot doel hebben. Hoewel dergelijke misleidende praktijken vaak geen lang bestaansrecht hebben en op geen enkel principe berusten, willen we hierbij een statement maken en doen we een beroep op ieders eigen intuïtie.


<< Klik hier om naar de vorige pagina te gaan