Het unieke Simpson Protocol

Wat is het Simpson Protocol?

Het Simpson Protocol is een unieke werkwijze met een holistische aanpak, ontwikkeld door de Canadese Ines Simpson. Voor de totstandkoming van deze unieke werkwijze ontving zij een award uit handen van de NGH (National Guild of Hypnotists).

De methode is zowel discreet als holistisch en spiritueel. Holistisch willen zeggen dat de werking berust op mentaal, fysiek en spiritueel emotioneel niveau, m.a.w. "kijkend naar het geheel". Discreet wil hier zeggen dat de hypnotherapeut niet precies op de hoogte hoeft te zijn van het probleem en de oorzaak ervan. Het is een zachte en liefdevolle manier waarbij gewerkt wordt in een zeer diepe trancestaat.

Apart is ook de wijze van communiceren met de cliƫnt. Het communiceren verloopt over ideomotorische signalen, ofwel vingersignalen die gestuurd worden door het hoger bewustzijn. Hoewel het hoger bewustzijn moeilijk uit te drukken is, kan het vergeleken worden met hogere wijsheid of universele kennis.

Kenmerkend voor het Simpson Protocol is dat er geen suggesties worden gebruikt door de therapeut, dit in tegenstelling tot toepassing van directe hypnotherapie waar wel gewerkt wordt met directe suggesties. De oplossing van het probleem wordt overgelaten aan het hogere bewustzijn.


De voor- en nadelen van het Simpson Protocol

Het grote voordeel is, net als bij regressie, dat het probleem bij de kern wordt aangepakt. Doordat er geen herbeleving van het trauma plaatsvindt, zijn emotionele uitbarstingen vrijwel uitgesloten. Voor sommige mensen is het pijnlijk om iets te vertellen over het probleem of de oorzaak. Hier is het Simpson Protocol bij uitstek geschikt vanwege de discretie.

Om het Simpson Protocol goed te kunnen toepassen is een zeer diepe staat van hypnose noodzakelijk. Niet alle mensen zijn hiervoor geschikt. Hoewel elke hypnotherapeut zonodig moeiteloos kan overstappen op andere methoden, kan niet gegarandeert worden dat het Simpson Protocol voor eenieder geschikt is.

Vergelijk het Simpson Protocol ook een met Regressietherapie.

<< Klik hier om naar de vorige pagina te gaan