Skype

Blogs - Virtuele Maagband

Hooikoorts & pollenallergie

Wel de lusten, niet de lasten - 7 maart 2019 - Hanneke Quaedvlieg

Afgelopen week hebben we vanuit het hypnosecentrum ons eerste webinar gehouden, over de virtuele maagband. Dit riep bij mij veel herinneringen op. En gemengde gevoelens…
Voordat ik in aanraking kwam met hypnose heb ik namelijk zelf het traject doorlopen voor een ´echte´ maagverkleining; een gastric sleeve of een gastric bypass. Dat was ontzettend confronterend.

Er werd ons, de geïnteresseerden, namelijk tijdens de eerste presentatie al verteld dat voor ons een maagverkleining nog de enige hoop op blijvend gewichtsverlies was. Uit wetenschappelijk onderzoek zou zijn gebleken dat bij een dergelijk overgewicht je eigen lichaam ervoor zorgt dat afvallen onmogelijk is. Geloof me, dat was niet leuk om te horen!

Alhoewel een maagverkleining de enige optie zou zijn, bleken de slagingspercentages mijns inziens angstaanjagend laag te zijn. Reden hiervoor is dat de resultaten volgens onderzoek slechts voor 30% kunnen worden toegeschreven aan de operatie, de overige 70% moet de patiënt toch nog altijd zelf doen. De operatie is echter pas het begin. Er bestaat kans op complicaties. Je bent wekenlang uit de running. Je zult nooit meer ´normaal´ kunnen eten. De rest van je leven ben je effectief ondervoed en moet je een hele rits aan voedingssupplementen slikken. Gedurende vijf jaar wordt je begeleid vanuit het ziekenhuis, wat natuurlijk heel mooi is, maar ook tijd kost.
Of je nu blijvend gewicht verliest of niet……

Zoals ik al zei, ik overwoog een echte operatie voordat ik in aanraking was gekomen met de mogelijkheden van hypnotherapie. Nu is er geen haar op mijn hoofd meer die eraan denkt om het mes in mijn lichaam te laten zetten om af te vallen! Toen ik hoorde over de mogelijkheden, heb ik een virtuele maagband laten zetten tijdens een groepssessie. Voor mij heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, goedkoop bleek duurkoop te zijn. Nu ik zelf hypnotherapeute ben en begrijp hoe het allemaal werkt, zou ik nooit voor een groepssessie hebben gekozen. Dat is echter wijsheid achteraf. Waarschijnlijk laat ik een collega nogmaals een virtuele maagband bij me plaatsen via ons protocol omdat ik nog altijd behoorlijk overgewicht heb en dat gewoon niet gezond is.

Toch heeft de behandeling me wel degelijk wat gebracht. Ik ben ongeveer 10 kilo afgevallen zonder er moeite voor te hoeven doen en blijf nu al een half jaar moeiteloos op gewicht. Wat ik echter nog veel belangrijker vind, is dat ik niet meer 24/7 met eten bezig ben. Dat gevoel van rust is me zoveel waard! Verder zit ik beter in mijn vel. Mijn figuur bepaalt niet langer wie ik ben. Dat is denk het allermooiste cadeau.

Bij het hypnosecentrum bieden we geen groepssessies aan voor het plaatsen van een virtuele maagband, dit past niet binnen onze visie. Wel hebben we een aantal individuele virtuele maagband pakketten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van hoeveel begeleiding je wenst gedurende het traject.